НОВИНИ

Підписана найбільша в історії торговельна угода між 15 державами

07.01.2022 10:07
rcep-Freepik

Найбільша в історії торговельна угода між 15 державами — RCEP— набула чинності новорічної ночі. Виконання угоди обіцяє зростання доходів кожному третьому жителю планети та дає прихильникам глобалізації надію на пожвавлення світової торгівлі та співпраці після років пандемії та економічного спаду. Про це повідомляє The Wall Street Journal, пише agronews.ua.

Таке всеосяжне економічне партнерство в результаті ліквідує понад 90% тарифів на торгівлю між 15 країнами-членами. Економісти називають цей договір благом для розвитку торгівлі у регіоні, але тривожним сигналом для США.

Regional Comprehensive Economic Partnership, RCEP — всебічне регіональне економічне партнерство є найбільшою в світі угодою про вільну торгівлю. Її уклали 15 країн азійсько-тихоокеанського регіону, а саме — Китай, В’єтнам, Сінґапур, Індонезія, Малайзія, Таїланд, Філіппіни, М’янма, Бруней, Лаос, Камбоджа, Японія, Австралія, Південна Корея та Нова Зеландія. Угода охоплює 2,2 мільярда людей.

RCEP дозволить торговим партнерам в Азії отримати доступ на ринки один одного та знизить мита на товари, що потенційно обіцяє прискорення економічного зростання та підвищення рівня життя, особливо найбіднішим країнам регіону. Вона відкрита для розширення, і першою в ній чекають Індію.

Для України це сигнал звернути увагу на ринку країн Сходу.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: