НОВИНИ

Підприємство на Миколаївщині експортує органічні добрива

15.03.2020 16:06
unnamed

Нове приватно-комерційне підприємство в Баштанському районі Миколаївщини налагодило виробництво високоефективних органічних добрив. Про це пише Голос України.

Ці добрива створюються на основі посліду, змішаного з листям, травою та гілками. 

Аеробний процес з доступом кисню дозволяє формувати на спеціальних майданчиках компост, де зберігаються корисні речовини, але гине насіння бур’янів. 

Керівник проєкту «Екологія плюс» Максим Пантелєєв каже, що продуктивність перших двох майданчиків має становити 80 тисяч тонн природних добрив на рік. Вони збільшують врожайність усіх культурних рослин, тож інтерес до них у світі неабиякий: перші контейнери з цією продукцією по ціні тисяча гривень за тонну вже відправили на експорт до Оману, Туреччини, ОАЕ та Алжиру.

У найближчій перспективі підприємство планує виробляти не менше 200 тисяч тонн екодобрив на рік, і питання — тільки в сировині. Тут готові купувати й вивозити на переробку весь послід з навколишніх птахоферм та птахофабрик навіть у сусідніх регіонах.

«Проблема утилізації такого роду відходів актуальна і в масштабах усієї держави: адже поголів’я домашньої птиці в Україні впродовж останніх років тільки нарощують. За рік наша держава збільшила на 8,6 відсотка (до 134,2 тисячі тонн) експорт курятини до Євросоюзу. За його обсягами Україна вийшла на третє місце, пропустивши вперед тільки Бразилію і Таїланд. Тож непогано було б, щоб птахівництво у нас стало не лише «валютним», а й безвідходним виробництвом», – йдеться у повідомленні.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: