НОВИНИ

Підприємство Київщини підозрюють у спалюванні деревини з Чорнобильської зони

18.04.2020 16:04
589ea384a5780720

Поліція Київської області порушила кримінальне провадження через імовірне забруднення повітря одним з обласних підприємств. За даними слідства, воно закуповувало та використовувало у якості палива забруднену радіонуклідами деревину із Чорнобильської зони відчуження. Про це повідомляється suspilne.media, пише agronews.ua.

“До поліції надійшла інформація про те, що одне з товариств Іванківського району закуповує деревину із Чорнобильської зони, яка по забрудненню радіонуклідами перевищує встановлені норми. У подальшому ця сировина використовується на теплоелектростанції як паливо”, – йдеться у повідомленні.

З’ясувавши обставини події, слідчі відрили провадження за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України (Забруднення атмосферного повітря). 

Попередньо у діях двох посадових осіб Іванківської теплоелектростанції слідчі передбачають порушення низки нормативно-правових актів, зокрема, законів України “Про відходи”, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та “Про охорону навколишнього природного середовища”.

Правоохоронці та представники інших відомств провели огляд місця події під час якого вилучено зразки сировини, промислових відходів та ґрунту.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: