ВАЖЛИВО

Підприємства Ostchem виграли в суді справу проти АМКУ

28.12.2020 18:19
ostchem-1-31095-40645

Три підприємства Ostchem («Сєвєродонецьке об’єднання Азот», Черкаський «Азот» і «Рівнеазот»), що входять в Group DF, сьогодні виграли суд другої інстанції проти Антимонопольного Комітету України про штрафи та примусовий поділ групи. Про це повідомляє пресслужба Ostchem, пише agronews.ua.

Сьогодні, 28 грудня 2020 року, Північний апеляційний господарський суд визнав незаконним рішення Антимонопольного комітету від 5 вересня 2019 року (про примусовий поділ групи Ostchem та застосування максимально можливого штрафу в розмірі 107 мільйонів гривень).

Суд залишив в силі рішення Київського Господарського суду про визнання незаконними звинувачень азотної групи Ostchem у зловживанні монопольним становищем на ринку азотних мінеральних добрив.

«На справді ми сподівалися на таке рішення суду через те, що всі звинувачення з боку АМКУ попереднього складу були побудовані на недостовірній інформації та перекручених даних. Рішення суду ми отримаємо через кілька днів», – прокоментував Олег Арестархов, директор з комунікацій Group DF.

«Група наших адвокатів в суді довела, що АМКУ, виносячи своє рішення, не вірно рахував долі на ринку наших виробників і відповідно прийняв незаконне рішення. У АМКУ не було законних підстав для того, щоб зробити висновок про монопольне становище заводів «Остхем» і відповідно, АМКУ не зміг довести в суді факт зловживання монопольним становищем. Також, в суді було показано, що при ухваленні свого рішення АМКУ використовував необ’єктивну інформацію і дуже суб’єктивну аргументацію. Використовувалися методики і практики визначення товарних, географічних та часових меж ринку, які не відповідають та суперечать власними методиками АМКУ і практикам антимонопольного відомства ЄС. Такий висновок був також підтверджено провідними міжнародними експертами в галузі конкурентного права, включаючи Керівника Комітету з конкуренції Конференції ООН з торгівлі і розвитку (UNCTAD)», – прокоментував Ігор Гольченко, директор з GR Group DF.

Нагадаємо, 29 липня 2020 року рішення Антимонопольного комітету про зловживання монопольним становищем і примусовий поділ АМКУ було успішно оскаржене адвокатами Ostchem в Київському Господарському суді Києва.

Читайте також: Сєвєродонецький «Азот» розпочав відвантаження медичного кисню лікарням Луганщини.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: