НОВИНИ

Підприємства якої області забезпечують Україну великим обсягом переробленої продукції

27.11.2019 14:17
597376879830b1f_1000x600

Переробні підприємства Миколаївської області з виробництва харчових продуктів та напоїв вносять вагомий вклад в загальне виробництво України. 49% суміші соків фруктових та овочевих забезпечують український ринок саме місцеві компанії та господарства. Про це свідчать дані департаменту АПР Миколаївської ОДА.

«Агропромисловий комплекс Миколаївщини створює понад 25% валової доданої вартості економіки регіону та майже 5% валової доданої вартості економіки держави», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у департаменті зазначають, що в області поступово відбувається перехід від виробництва сировини до нарощення виробництва продукції з високим ступенем доданої вартості.

Варто зазначити, що Миколаївщина також забезпечує Україну великим обсягом томатного соку – 42% та пасти томатної концентрованої – 46,0%.

Молочні підприємства області постачають на український ринок майже третю частину від загального виробництва молока і вершків – 35%, а також 10% твердих та плавлених сирів та 9% молочної продукції.

Близько п’ятої частини надходить від підприємств області: безалкогольних напоїв – 22%, олії соняшникової нерафінованої – 20%.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: