НОВИНИ

Петро Порошенко почав переписувати Roshen на сина

07.11.2019 18:29
35627_1

Колишній президент України і нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія. Про це повідомляється на сайті проекту Центру протидії корупції Відкритий реєстр національних громадських діячів,пише НВ.

Перед звільненням з посади президента Порошенко 20 травня цього року у своїй декларації вказував себе бенефіціарним власником ТОВ Центрально-Європейська кондитерська компанія (ЦЕКК) і залишався ним щонайменше до 1 жовтня.

Ця компанія — одна з головних у структурі корпорації Roshen, адже вона є засновником низки інших підприємств.
Аналітики Центру протидії корупції виявили, що станом на 6 листопада бенефіціаром компанії вже вказано старшого сина президента Олексія Порошенка.

Це підтверджує Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там зазначено, що контроль над ЦЕКК перейшов до Порошенка-молодшого у результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe BV, яка володіє 85% ЦЕКК.

Раніше Roshen Europe BV також належала Порошенку-старшому, згідно з його останньою декларацією.

Також повідомляється, що одночасно бенефіціарний власник почав змінюватися і в тих компаніях, де ТОВ ЦЕКК є засновником. Зокрема, ТОВ Рошен де люкс, ДП КК Рошен, ТОВ Рошен-Волинь, ТОВ Рошен Світ і інші, які до недавнього часу декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.

Порошенко-старший залишається бенефіціарним власником в низці інших підконтрольних ЦЕКК підприємств: ТОВ Рошен-Столиця, ПрАТ Київська кондитерська фабрика Рошен.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: