НОВИНИ

Перший приватний винороб Закарпаття отримає офіційну ліцензію

29.12.2019 10:25
-lg!090n

Йдеться про ліцензію за спрощеною процедурою на основі ухваленого торік закону №6693 “Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв”. Ним приватні винороби виводяться з умовно «сірої зони» в абсолютно легальну з точки зору як виробництва, так і продажу вина. Пише zakarpattya.net.ua.

Закон було ухвалено весною 2018 року. Фактична легалізація приватних виноробів почалася з 1 січня 2019 року.

Першу ліцензію на Закарпаття незабаром отримає фермерське господарство «Терруар».

Щодо факту отримання ліцензії як доконаного станом на сьогодні є певні розбіжності. Так, винний експерт та сомельє з Ужгорода Ольга Тоічкіна повідомила, що “Терруар” вже отримав ліцензію, уточнивши, що всі документи були надіслані вже більше місяця тому.

Водночас, директор Шато Чизай Анатолій Полосков зауважив, що “фермерське господарство “Терруар” надіслало в ДПСУ документи на отримання ліцензії, але в ДПСУ ці документи ще не отримали – конверт десь пилиться на пошті. Згідно з нормами чинного законодавства, ліцензія повинна бути видана протягом 30 днів після отримання повного пакету документів і за умои відсутності помилок в оформленні. За своїм досвідом знаю, що у відділі ліцензування працюють відповідальні люди, і роблять свою работу значно швидше, ніж передбачені 30 днів. Тому, якщо все добре із документами, і якщо цей пакет документів попаде у відділ найближчими днями, то є шанс отримати ліцензію до Виноробного форуму. Але тут багато “але”.

У будь якому випадку, схоже на те, що отримання ліцензії наразі є суто технічним питанням.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: