НОВИНИ

Перший робот приступив до збору врожаю яблук

02.04.2019 09:20

Один з найбільших постачальників овочів і фруктів залучив розробників робототехніки до створення автономної системи нового покоління. Цього місяця перший робот у Новій Зеландії приступив до збору врожаю яблук, пише gazeta.ua.

Їхня система відрізняє зрілі фрукти від зелених, працює ночами і обробляє важкодоступні для людини ділянки.

Один з найбільших постачальників овочів і фруктів Нової Зеландії T&G Global залучив розробників робототехніки американський стартап Abundant Robotics до створення автономної системи нового покоління. Таким чином вони вирішили збільшити продуктивність роботи.

“Справа дійшла про того, що нам доводилося залишати на деревах багато плодів, тому що у нас просто не було людей, щоб зібрати весь урожай”, – пояснює виконавчий директор компанії Пітер Ландон-Лейн.

Інженери Abundant Robotics виготовили для T&G Global робота, який переміщається між деревами і чагарниками. Він обладнаний комп’ютерним зором, щоб він міг розпізнати дозрілі яблука. Потім, за допомогою вакуумного шланга-маніпулятора він обережно зриває плід з гілки, не пошкоджуючи дерево.

“Розробка такого автоматизованого комбайна потребувала вирішення низки складних технічних проблем — візуального визначення стиглих плодів, їх транспортування, безпечної навігації по саду”, — повідомили в повідомленні.

Керівники компанії запевнили робітників, що нікого не звільнятимуть. До того ж машаним поодинці не впоратись. Вони будуть виходити в нічну зміну і обробляти важкодоступні ділянки дерев.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: