НОВИНИ

Перший аукціон Укрзалізниці по вагонах-зерновозах на «Рrozorro/Продажі» не відбувся

01.01.2019 14:14

Перший аукціон «Укрзалізниці» з надання вагонів-зерновозів клієнтам через систему «Prozorro/Продажі», що стартував 19 грудня, не відбувся через помилку одного з учасників. Інформація про скасування аукціону розміщена в системі «Prozorro/Продажі», передає iAgro.

Аукціони з надання вагонів-зерновозів, що належать підрозділу УЗ «Центр транспортної логістики» (ЦТЛ), стартували 19 грудня, прийом заявок тривав до 26 грудня включно. Аукціони пройшли 27 грудня.

Всього ЦТЛ запропонувала на аукціони 50 вагонів-зерновозів у 7 лотах: 3 лота по 10 вагонів-зерновозів, і 4 лоти — по 5 вагонів. Термін подачі вагонів клієнтам — з 14 по 18 січня, вагони могли подаватися під завантаження на будь-яку станцію.

Згідно з інформацією системи «Prozorro/Продажі», стартова ціна використання одного вагона-зерновоза становила +1055 гривень на добу. В аукціоні взяли участь понад 30 компаній, в тому числі ТОВ «Кернел-Трейд», ТОВ «Новоград-Волинський елеватор», ТОВ «Реал-Тренд», «Агроальянс», ТОВ «Зерновий перевантажувальний комплекс «Інзерноекспорт» та інші.

За всіма семи лотами найвищу ціну з самого початку аукціону — при подачі пропозицій — подало ТОВ «Алмейда Груп». Його пропозиція склала 8265 гривень за вагон, і вона була набагато вище пропозицій від конкурентів. Наприклад, початкова цінова заявка від ТОВ «Зерновий перевантажувальний комплекс «Інзерноекспорт» становила 2650 гривень, а в третьому раунді аукціону максимальна ціна (за винятком пропозиції від «Алмейда Груп») від цієї ж компанії «Інзерноекспорт» склала 4001 гривню за вагон.

Директор ТОВ «Алмейда Груп» Максим Волченко пояснив iAgro, що під час подачі заявок на участь в електронних аукціонах сталася помилка — співробітник компанії виставив помилково розраховану суму закритого цінової пропозиції по всіх семи лотам. Однак про помилку стало відомо вже після закінчення терміну подачі пропозицій, тому змінити розмір закритої цінової пропозиції було вже неможливо.

Ціна нереально висока, це була помилка, і ми не могли цю помилку виправити, зняти свою ставку і скасувати участь в аукціоні», — сказав він.

«Так як це був перший пілотний проект «Укрзалізниці», ще не обкатаний, то ми по-своєму порахували і допустили помилку, але потім з’ясувалося, що зняти свою пропозицію неможливо, тому що це не передбачено системою. Ми порахували, що перша цифра — пристрілочна, і в ході торгів вона буде вже не актуальною. Але 8265 гривень — це не правильна ціна, вона — не реальна», — сказав він.

На сайті «Prozorro/Продажі» станом на 29 грудня тільки по одному з аукціонів зазначено, що він не відбувся, інші 6 аукціонів мають статус «очікується опублікування протоколу». Однак, швидше за все, вони також будуть визнані такими, що не відбулися, оскільки «Алмейда Груп» не може підписати протоколи електронних аукціонів у зв’язку з тим, що компанія не здійснювала кроків під час аукціонів, а розмір її цінової пропозиції такий, що вона не має можливості його оплатити.

Максим Волченко зазначив, що компанія надала пояснення ситуації, що склалася.

Наступні аукціони по вагонах зерновозах заплановані на 3 січня 2019 року, буде виставлено три лоти по 10 вагонів-зерновозів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: