НОВИНИ

Акваферму з вирощування австралійських раків створять у Житомирі

07.02.2020 16:04
24324848

Акваферма запрацює вже до літа 2020 року, повідомляє zhitomir-online.

Ініціатори будівництва екзотичного вирбництва – міжнародна агенція «Goodvil», за безпосередньої участі інвесторів Данії та житомирського ГО «Атошник».

Зазначається, що австралійський рак має на 30% більше м’ясних ділянок, аніж річковий рак із українських водойм. Кілограм таких раків коштує не менше 500-700 грн.

Вирощувати австралійських червонопалих раків в Україні можна в два етапи: взимку – у штучному аквасередовищі, а влітку випускати у відкриті водойми, щоб вони там дозріли.

Ще одна цікава особливість червонопалих раків: якщо річковий рак виростає за 3-5 років, то «австралієць» вже за перші шість місяців свого життя важить 60 грамів (річковий рак досягає такої ваги на 3-му році життя). Якщо річковий рак дає потомство раз на рік ( до сотні раченят), то червонопалі раки можуть давати потомство до трьох разів на рік, причому за раз народжується до тисячі мальків.

«Агенція «Goodwill» координуватиме весь процес реалізації проекту з вирощування австралійських раків у Житомирі, а представники ГО «Атошник» відповідатимуть за будівництво акваферми та бізнес-складову проекту. Важливо, що Житомирський національний агроекологічний університет за участі науковців та студентів має наміри проводити наукові дослідження, спрямовані на покращення технології австралійських раків в Україні», — йдеться у повідомленні.


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: