НОВИНИ

Перевірки в Держрезерві підтвердили численні зловживання та розкрадання

21.05.2020 17:32
https://agronews.ua/

Проведені на підприємствах Державного резерву перевірки підтвердили масові розкрадання, численні зловживання та шахрайство. Сума завданих державі збитків за результатами проведених аудитів перевищує мільярд гривень, заявив екс-голова Держрезерву Ярослав Погорілий. Про це повідомляє ZN.UA, пише agronews.ua.

“Насамперед про присвоєння державного майна. Тобто якийсь товар за документами на складах є, але в ході перевірки з’ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств ми не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. Ось уже 150 тисяч тонн зерна, які начебто у нас є, але насправді їх вже давно розікрали і продали”, – каже Погорілий.

Він додав, що знайшли цікаву цистерну з нафтопродуктами. Якщо по ній стукнути, то гуде, як порожня, якщо взяти щупом пробу рівня нафтопродуктів, то цистерна повна. Зрештою, з’ясувалося, що під віконцем для щупа була приварена труба, і лише вона була заповнена нафтопродуктами, а решта цистерни стояла порожньою. Такі ось винаходи.

Також, за словами Погорілого, у аудиторів було багато запитань до якості продукції, яка зберігається в Держрезерві. Наприклад, за документами компанія зберігає добре зерно другого-третього класів, яке після контрольної перевірки виявляється зерном шостого класу, тобто навіть макарони з нього вже не справиш.

“Ми вже підтвердили невідповідність якості близько 20 тисяч тонн зерна, і цей процес ще не завершився. Загалом, на мою думку, мова буде йти про 30 тисяч тонн зернових, якість яких не буде відповідати заявленим”, – розповів Погорілий.

Він зазначив, що всі завершені аудити зареєстровані, підписані і є цілком офіційними документами. Деякі з них закінчилися недавно, деякі ще тривають. Звіти передані силовим структурам.

“Хотілося закінчити всі перевірки і відзвітувати вже комплексно по всій системі, але мене звільнили раніше, ніж це відбулося”, – пояснив колишній керівник Держрезерву.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: