НОВИНИ

Перевалка аграрних вантажів в Маріупольському морпорту виросте в 3,5 рази

30.10.2019 15:51
hamburg-3082070_1920-623x370

У Маріупольському порту буде реалізований масштабний інвестиційний проект, який дозволить збільшити перевалку аграрних вантажів в 3,5 рази. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння підписали «Адміністрація морських портів України», «Маріупольський морський торговельний порт», COFCO Agri Ukraine і «СТТ» в рамках першого інвестиційного форуму RE: THINK за ​​участю Президента України, який відбувся в Маріуполі 29 жовтня.

Меморандум передбачає об’єднання зусиль АМПУ, госстівідора і приватних компаній для реалізації проекту з розвитку причальної інфраструктури порту, будівництва зернового терміналу в тилу причалу №3 і створення єдиного перевантажувального комплексу харчових і наливних продовольчих вантажів в тилу другого і третього причалів морського порту Маріуполь.

«Це ще один приклад державно-приватного партнерства в портовій галузі з чітко визначеними обов’язками кожного з учасників. Він враховує всі складові проекту – реконструкцію причалів, будівництво нових перевантажувальних потужностей і, що найголовніше, забезпечення їх роботи відповідними обсягами вантажів в розмірі не менше 2,3 млн т в рік. Це дозволить Маріуполю стати одним з найважливіших логістичних центрів для експорту аграрної продукції на південному сході України », – прокоментував підписання документа керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Згідно з повідомленням, меморандум дозволить диверсифікувати вантажопотоки, з якими працює Маріупольський морський порт, підвищити його конкурентоспроможність, а також збільшити кількість суднозаходів до Маріуполя.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: