Переселенець Василь Микулін залишив пивоварню і паб в Донецьку в 2014-му, щоб почати з нуля в Києві. Разом з партнерами і командою однодумців він створив легендарну пивоварню на столичній лісопилці, пише #ШоТам.
Вироблене тут крафтове пиво Varvar стоїть на полицях багатьох супермаркетів, а також продається в 200 пабах України та Австрії. Зараз у Василя 3 паби, а в планах – ще 5!
Основна різниця між крафтовими пивоварнями і традиційними заводами – смак пива. Крафтове пиво – в рази дорожче, ніж заводське, тому може перемогти тільки якістю. Причина дорожнечі – малі масштаби і ціна компонентів. Коли вода і солод – вітчизняні, а хміль переважно імпортується.
Живе непастеризоване пиво настоюють в дубових бочках. У пиві лише три інгредієнти – вода, солод і хміль. Але якість, пропорції і різний температурний режим дозволяють отримати практично безмежну палітру смаків.