НОВИНИ

Переговори про взаємну торгівлю між США і ЄС призупинено

01.03.2019 08:15

Раніше торгпред США заявляв, що країна планує досягти «повномасштабного доступу» своїх сільгосптоварів в країнах блоку. Переговори про взаємну торгівлю між США і ЄС призупинилися через розбіжності. Про це повідомляє торговий представник США Роберт Лайтхайзер, передає УкрАгроКонсалт.

Пан Лайтхайзер зараз бере участь в торгових суперечках. За його словами, проблемним стало питання експорту сільгосппродукції. Представники ЄС відмовляються ставити на порядок денний це питання, на чому наполягають Штати. Раніше торгпред заявляв, що США планують досягти «повномасштабного доступу» своїх сільгосптоварів в країнах блоку.

Як видно із ситуації з торговою війною з Китаєм, президент США вміє продавлювати свої торговельні інтереси. І зараз, коли Євросоюз намагається чинити опір, він пригрозив йому новими митами на автомобільну промисловість. Нагадаємо, що раніше в ЄС побоювалися такого заходу, про який неодноразово говорив американський президент Трамп.

Виданням The Economist оприлюднило доповідь, в якій перераховані загрози, що підстерігають світову економіку в 2019 році. Основні з них — посилення торгової війни між США і Китаєм, передбачувана рецесія США через корпоративний борг і всеосяжна економічна криза в країнах, що розвиваються. Крім того, в світі незабаром може початися технологічна торгова війна. За даними експертів, наведеними у виданні, в 2020 році загальна світова економіка в 2020 році знизиться до 2,6 відсотка.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: