НОВИНИ

Пекарням Луганщини заборонили купувати зерно у місцевих фермерів  

06.03.2023 17:12
пшениця-750x430

На окупованій території Луганщині місцевих фермерів позбавили можливості продавати свій врожай. Зрештою зерно псується, а аграрії мають колосальні втрати. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на тимчасово окупованих територіях Луганської області у місцевих фермерів масово псується врожай за літо-осінь 2022 року.

Російська окупаційна адміністрація повністю блокує всім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

“Також, так звана “окупаційна влада” на неофіційному рівні заборонила всім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів, які вже в розпачі від великих втрат зібраного урожаю”, – додали у Генштабі.

Тим часом у міністерстві закордонних справ рф заявили, що москва погодиться продовжити «зернову угоду». Однак сторони мають врахувати інтереси росії, пише The Guardian.

«Російська сторона підкреслила, що продовження пакетної угоди по зерну можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільгосппродукції та добрив щодо безперешкодного доступу до світових ринків», — йдеться в повідомленні.

Україна заявила, що домагатиметься більш тривалого продовження «зернової угоди» — на рік, щоб краще планувати перспективу, а також хотіла б включити до неї Миколаївський порт. Однак росія дала зрозуміти, що її не влаштовують деякі аспекти угоди.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: