НОВИНИ

ПАТ «Укртатнафта» відшкодувало нанесені державі збитки, – Держекоінспекція

03.04.2020 11:34
https://agronews.ua/

ПАТ «Укртатнафта» визнало власні помилки і у добровільному порядку сплатило майже 2 млн грн збитків, нанесених державі. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов, пише agronews.ua.

«Хочу відзначити кваліфіковану і професійну роботу ДЕІ Центрального округу. Нагадаю, розпочалось все з «недопуску» державних інспекторів до проведення перевірки за дорученням Прем’єр-міністра. Через публічний розголос і широку увагу до цієї проблеми, підприємство все ж допустило інспекторів до перевірки», зазначив Єгор Фірсов.

В межах позапланової перевірки були зафіксовані численні порушення, серед яких: недотримання умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, недотримання умов дозволу на спеціальне водокористування, забір підземних вод за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, забруднення земельної ділянки, засмічення земельних ділянок, а також порушення у сфері поводження з відходами.

«З історії перевірок, у 2018 році був недопуск по позаплановій перевірці. У цьому ж році відбулась перевірка, але інспектори нарахували – нуль», підкреслив голова Державної екологічної інспекції.

«Так, можливо хтось скаже, що 2 млн це небагато, але це реальні гроші, які надійдуть до державного бюджету у кризовий момент, коли дуже потрібна кожна гривня. І, можливо, саме вони стануть апаратом ШВЛ, який врятує чиєсь життя», прокоментував Єгор Фірсов.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: