НОВИНИ

«Аграрний фонд» почав працювати з аграрними розписками

29.01.2020 09:34
t_1_rozpuska1

ПАТ «Аграрний фонд» приєднується до співпраці з проектом IFC «Аграрні розписки в Україні», що реалізується у 2015-2020 роках за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), з посиланням на сторінку компанії в Facebook, повідомляє Agronews.

«Ми вирішили розпочати роботу з Аграрними розписками, тому що це зручно для аграріїв. Адже використовувати інструмент можуть господарства незалежно від розміру і спеціалізації, все, що потрібно, – це земля і майбутній врожай. Для нас це надійний спосіб забезпечити виконання агровиробником своїх зобов’язань. Ми будемо застосовувати всі механізми, які полегшують співпрацю аграріїв з Аграрним фондом і роблять її прозорою», – зазначив в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев.

Аграрна розписка може бути фінансовою або ж товарною. Товарні аграрні розписки виконуються поставкою сільгосппродукції що особливо зручно для обох сторін при укладанні форвардного контракту. Крім того, аграрна розписка суттєво зменшує ризики невиконання сторонами своїх зобов’язань, що зробить співпрацю більш прозорою і мінімізує випадки недопоставок зерна.

Нагадаємо, що аграрні розписки як механізм фінансування сільськогосподарських виробників були запроваджені в Україні у 2012 році, коли був прийнятий відповідний закон. Згідно з законом, аграрна розписка — це документ, який фіксує без¬умовне зобов’язання сільгоспвиробника розрахуватися зі своїм кредитором на зазначених умовах. Закон виділяє два види розписок: товарні, зобов’язання за якими повинні виконуватися постачанням відповідної сільськогосподарської продукції, та фінансові — зобов’язання виконуються шляхом оплати обумовленої грошової суми.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: