АГРОВІДЕО

Пасіка на колесах: ноу-хау бджоляра з Вінниччини

15.02.2019 09:18

Незвичайну пасіку на колесах змайстрував умілець з Вінниччини Олександр Довгалюк – старі скотовози переробив у гуртожиток для бджіл. Тепер мешканці бджолиного гуртожитку на колесах “пасуться” на кращих полях району, пише #ШоТам.

“Раніше пасіку вантажили на машину, але вантажники лякалися комах та тікали”, – згадує пан Олександр. У одному причепі одночасно можуть розміщуватись до 50 вуликів.

Ще одна перевага такого пересувного вулика – можливість обирати те чи інше місце для збору меду. А ще такі вулики легші в обслуговуванні.

Однак незвичайна не тільки пересувна пасіка, а й самі бджоли. Вони породисті, завезені з-за кордону та вважаються не такими агресивними, як вітчизняні. Окрім того, бджоли на цій мобільній пасіці є продуктивнішими за своїх “колег” на звичайній стаціонарній пасіці.

Ідею мобільної пасіки Олександр втілив кілька років тому. А нещодавно чоловік відкрив власну крамничку. Продає різні сорти меду: акація, різнотрав’я, стільниковий. Також у продажу є лікарські настоянки та воскові свічки.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: