ВАЖЛИВО

Спрощено купівлю землі для садівництва та ведення селянського господарства

08.09.2022 15:15
farm

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7532, який передбачає спрощення умов купівлі земельних ділянок для ведення садівництва та особистого селянського господарства. Зокрема, законопроєкт скасовує тривалу та недешеву нотаріальну перевірку покупців. Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, йдеться на сайті Верховної Ради України, пише agronews.ua.

«Продовольча безпека українських родин — пріоритет сьогодні. У цій справі маємо використовувати всі можливості. Зокрема, і спрощувати умови купівлі ділянок. Ті українці, які мають потребу та можливість, зможуть самостійно обробити город, збудувати приміщення для утримання невеликої худоби, посадити сад. Це внесок у продовольчу безпеку кожного», — пояснив Олександр Гайду.

За його словами, законопроєкт передбачає спрощення процедури купівлі земельних ділянок до 25 соток для садівництва та до 2 га для ведення селянського господарства.

Йдеться зокрема про скасування тривалої і недешевої перевірки нотаріусом набувачів таких ділянок. Сьогодні така процедура може коштувати до 10 тис. грн та займати до 2 тижнів. Ухвалений законопроєкт цю процедуру робить дешевшою та простішою.

Голова профільного комітету додав, що ухвалення законопроєкту важливе для переселенців, які зможуть за спрощеною процедуру купувати ділянки у більш безпечних регіонах країни, аби вирощувати продукцію для своїх потреб, вирощувати худобу, облаштувати садові будинки для роботи та сезонного проживання.

За словами Олександра Гайду, за друге півріччя 2021 р. продали понад 31 тис. ділянок до 2 га для ведення особистого селянського господарства.

«Це означає, що попит є. А через війну та переміщення людей він зростатиме. Тому маємо вдосконалювати земельні відносини й робити все можливе для підтримки людей», — підсумував голова комітету.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: