НОВИНИ

Паркани на кордоні з Польщею проти АЧС

11.01.2020 13:30
wpid-30920_900

Всесвітня організація з охорони здоров’я тварин (МЕБ) попереджає, що вірус африканської чуми свиней (АЧС) в Польщі стає ближче до німецького кордону, ставить під загрозу свинарство одного з найбільших виробників в ЄС, пише Euromeat.

Випадки АЧС серед диких кабанів були підтверджені в останнім часом в Польщі в 30-ти кілометрах від кордону, і Німеччина вже прискорила свою превентивну міру проти хвороби шляхом будівництва парканів уздовж кордону та спростивши правила полювання на диких кабанів в деяких провінціях.

Можливий спалах АЧС в Німеччині буде мати глибокий вплив на європейське свинарство, попереджає експерт. «Ми повинні звернути особливу увагу на розвиток АФС в Європі, особливо в Німеччині. Якщо Німеччина отримає хворобу ASF, Китай, ймовірно, продовжить купувати свинину з Німеччини, але за значно нижчою ціною. Ця подія вплине на Європі ринок свинини в цілому “, прокоментував Філіп Malletroit директор Genesus для Франції.

За порівнянні з США або Китаєм, Німеччина є невеликим гравцем на світовому ринку свинини. Тим не менше, в 2017 році, на цю країну припадало 15% світового експорту свинини. На даний момент в 13 країнах Європи зареєстрована АЧС.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: