НОВИНИ

Електронні сертифікати ePhyto спростять українцям доступ до міжнародних ринків

26.01.2020 11:29
2__LOGO-20424

В Україні розробляють електронну фітосанітарну сертифікацію ePhyto. Виготовлення паперових сертифікатів надто дороге й коштовне, стверджує Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал АПК України.

Як відбуватиметься обмін фітосанітарними сертифікатами після того, як вони стануть електронними, обговорювали за круглим столом у міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Перехід на електронну сертифікацію в аграрному секторі важливий, бо спростить  українським аграріям доступ до міжнародної торгівлі, вважає Тарас Висоцький, заступник міністра економіки.

Крім того, електронні сертифікати ePhytoякі допоможе Україні впровадити  Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО, підвищать прозорість процесу обміну сертифікатами між країнами, наголосив Т.Висоцький.

Ті паперові фітосанітарні сертифікати, що використовуються в нашій країні зараз й гарантують імпортерам якість рослинної продукції, надто довго виготовляються й дорого коштують, відзначили під час круглого столу. За словами заступника координатора програм розвитку ФАО в Україні Михайла Малкова, міжнародна організація ФАО готова сприяти Україні у впровадженні системи ePhyto із залученням міжнародних експертів галузі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: