НОВИНИ

Пандемія фактично паралізувала картопляну галузь у світовому масштабі

13.06.2020 19:05
630_360_1567087931-470

Пандемія фактично паралізувала картопляну галузь у світовому масштабі, що стало однією із найбільших економічних проблем, які у продовольчій галузі внаслідок карантинних заходів. Наразі можна відзначити прагнення урядових та приватних структур мінімізувати збитки для компаній, що вирощують, продають та переробляють картоплю. Про це повідомляє Potato News Today, пише agronews.ua.

Зокрема, у Південній Кореї внаслідок закриття шкільних їдалень порушився ланцюжок постачання картоплі і понад 11000 тон продукції могли згнити. Аби цьому запобігти корейці вжили низку спеціальних заходів. Так, було розпочато прямі постачання картоплі громадянам зі знижкою 50%. Також було створено спеціальний кулінарний сайт із рецептами картопляних страв. Це дало змогу реалізувати 4000 тон продукції за два тижні.

В Канаді на картопляній галузі негативно позначилося закриття готелів та кафе для відвідувачів. Річ у тім, що 75% врожаю бульб споживалося саме к ресторанах у вигляді картоплі-фрі. Через карантин «зависло» аж 80000 тисяч тон вирощеної продукції. Однак такому становищу вдалося дещо зарадити завдяки зростанню продажів чіпсів та прямих продажів свіжого продукту громадянам.

Своєю чергою ціна картоплі у США в окремих штатах впала на 50%. Також було заморозено більшість проектів із переробки бульб. Втім, становище поступово налагоджується.

Набагато гірший вигляд має ситуація у Бельгії, де карантинні обмеження не дають змоги реалізувати 750000 тон вирощеної високоякісної картоплі. Аналогічні проблеми і у британців із їх 190000 тон картоплі на продаж. В обох країнах становище намагаються виправити шляхом нарощування прямих продажів і популяризації страв із картоплі.

Слід зазначити, що мова йде про вузькоспеціалізовані сорти картоплі, призначені для виробництва фрі та чіпсів. Саме по їх виробниках карантинні обмеження вдарили найбільш відчутно через те, що продукція була зав’язана на конкретних переробників із метою реалізації переважно в закладах громадського харчування.

Читайте також: В Україні в 2019 році через ЛНР і ДНР ввезли більше 300 тис тонн картоплі.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: