НОВИНИ

Пакистан імпортуватиме російську пшеницю

05.06.2022 12:35
tobolskaya-1

Пакистан, традиційна країна-експортер пшениці, тепер розпочне імпорт зерна. Повідомляє daijiworld.com, пише  agronews.ua.

«Пакистан вирішив імпортувати два мільйони метричних тонн (тонн) пшениці з росії на міжурядовій основі. На тлі санкцій проти росії оплата буде здійснюватися готівкою. Механізми угоди будуть належним чином відпрацьовані», — повідомив аналітик India Narrative.

Як зазначається, таке рішення може прийняти Уряд країни на фоні дефіциту зерна.

Так, врожайність пшениці в країні впала через спеку, нестачу води та добрив. Російсько-українська війна також призвела до різкого зростання цін на добрива. Крім того, проблеми додали постійне збільшення населення та загальна відсутність інвестицій у сільське господарство.

World Grain, бізнес-журнал, який відстежує виробництво та торгівлю зерном та борошном, повідомляє, що за останні кілька років виробництво пшениці в Пакистані не збільшувалося настільки, щоб задовольнити місцевий попит. Тому країна стала із експортера пшениці імпортером.

У 2021/22 МР Пакистан імпортував близько 1,3 млн т пшениці, але поставки цього основного зерна, ймовірно, зростуть.

Дані аналітичної та консультативної групи Argus Agritel показали, що сукупне виробництво пшениці в Пакистані, Марокко, Алжирі, Туреччині, Ірані, Тунісі, Бангладеш, Іраку та Сирії, як очікується, скоротиться на 6,3 млн т за рік до 68,5 млн т у 2022/23 МР.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: