НОВИНИ

Озвучено, які економічні зміни чекають українців у травні

03.05.2022 07:01
63596377946533872816213953_men_accounting

Попри війну, в Україні все ще триває життя. З 1 травня життя українців зміниться в багатьох аспектах. В останній весняний місяць почнуть платити виплати внутрішнім переселенцям, а ООН надасть допомогу Україні. Про це повідомляє businessua.com, пише agronews.ua.

Допомога внутрішньо переселеним особам
З 1 травня внутрішні переселенці (люди, які переїхали в інші райони України через бойові дії) отримають щомісячну допомогу в розмірі 2000 грн на дорослого і 3000 грн на дитину і людину з інвалідністю. Однак допомогу отримають не всі. Раніше УНІАН розповідав, як оформити виплати для переселенців і хто їх отримає.

Виплати 6500 гривень від держави
У травні близько 300 тисяч українців отримають фінансову допомогу від держави 6500 гривень, яку можна було оформити в “Дія” на початку весни. Виплати могли оформити українці, які проживають в зоні бойових дій. Частина людей, яка подала заявки, поки не отримала гроші, але їх обіцяють виплатити в травні.

Допомога від ООН
Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттеріш під час брифінгу з Володимиром Зеленським розповів про фінансову допомогу в розмірі 50 мільйонів доларів для України. Допомогу видаватимуть у вигляді готівки, яку отримають 2 мільйони українців.

ПриватБанк закриє рахунки Бонус
1 травня ПриватБанк закриє всі рахунки клієнтів на картах Бонус. До цієї дати клієнти можуть переказати кошти з бонусної картки на звичайну. Після 1 травня всі залишки коштів на картах Бонус+ будуть перераховані ЗСУ.

Скасування вихідних
Через діючий воєнний стан у травні не буде додаткових святкових вихідних 1 та 9 травня. Вихідними будуть тільки суботи та неділі.

Нові податки
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який встановлює додаткові податки. У разі його підписання очікується збільшення військовий збір, повернення ПДВ на імпорт, скасування пільг на паливо і повернення платного розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: