НОВИНИ

Озвучено, як невдовзі зміняться ціни на землю

27.08.2021 10:32
1140_535_5e88aa73890eb

Як відомо, з 1 липня 2021 року в Україні відбувся запуск ринку землі. Таким чином було знято мораторій на продаж ділянок сільськогосподарського призначення. Про ціни на покупку та оренду землі повідомляє “Ліга”, пише agronews.ua.

За словами очільника Мінагрополітики Романа Лещенка, в перший місяць після запуску земельної реформи, середня вартість землі в країні становила близько 40 тис. грн (майже 1, 5 тис. долл). Згідно зі статистикою земельних угод від Держгеокадастру, ціни серйозно відрізняються — від 3700 грн за гектар в Луганській області і до 13 млн грн в Київській.

Експерти вважають, що орієнтуватися на ціни землі в перший місяць запуску продажів не варто. Оскільки ціна не репрезентативна. Однак, у виданні відзначають, що важливіше не актуальна вартість земельних ділянок, а її майбутня динаміка. Міністр агрополітики Роман Лещенко вважає, що середня ціна на пай буде рости на 7-10% щороку. А на думку співзасновника інвестиційного агентства LandClub Дениса Башлика, ціни можуть збільшитися і на 10-15%. Що стосується оренди земельних ділянок, за даними Держгеокадастру, практично 50% українських земель орендують фермери або агрохолдинги. При цьому за гектар в Україні платять в середньому 3, 4 тис. грн.

Нагадаємо, що в Україні стрімко зростають ціни на горох.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: