НОВИНИ

Озвучено ТОП-7 добавок, які гублять наш організм

24.10.2022 19:25
top-7-shkidlyvyh-dobavok_965x0

У світі різноманіття продуктів харчування прямує до нескінченності. І ми не завжди замислюємося, чим годуємо свій організм. Одна річ, коли продукти викликають легкий дискомфорт або кілька кілограмів на боках, і зовсім інше, коли їжа — бомба сповільненої дії. Про це повідомляє «Інститут мікробіологічних досліджень», пише agronews.ua.

Трансжири

Цілком синтетичні продукти, що не мають жодного зв’язку з природою. Наш організм не вміє перетравлювати подібні речі. Трансжири порушують роботу ферментів, витісняють корисні жири з клітинних мембран, що призводить до гормонального дисбалансу, зниження статевих гормонів та розвитку серцево-судинних захворювань.

Чипси та ковбаска — це не про калорії, а про найсильнішу шкоду вашому організму.

Бензоат натрію

Консервант, що вважається безпечним. Але мало хто знає, що у поєднанні з вітаміном С утворюється бензол, а це вже токсично для організму.

Той самий випадок газування з аскорбіновою кислотою. ⠀

Глутамат натрію

Викликає залежність. Захворювання травної системи, розвиток алергічних реакцій, аутоімунних захворювань міцно пов’язане з цією добавкою.

Кукурудзяний сироп

Попри назву, фактично це просто фруктоза, яка прямо перетворюється у вашому тілі на жир, підвищує погані фракції холестерину і підтримує хронічне запалення.⠀

Небезпечно для здорової людини, катастрофа при діабеті☝️

Нітрати і нітрити

Нітрат натрію та нітрит натрію — консерванти. У присутності білка і при нагріванні утворюють нітрозамін — токсичну речовину.

Наявний канцерогенний ефект, тому сосиски, ковбаси страшнішими будуть за цукерку.

Підсолоджувачі

Здавалося б, зменшуємо частку цукру, знижуємо калорійність. Але дисфункція роботи підшлункової залози, посилення голоду на тлі прийому в перспективі ситуацію лише погіршує.

А деякі види мають ще й негативний вплив на інші системи організму.

Це лише мала частина того, що буде важливішим за калорії. Варто свідомо ставитися до їжі, яку ви їсте.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: