НОВИНИ

Озвучено топ-10 страв, які категорично не можна замовляти в ресторанах

18.06.2021 16:02
14142965-6-1576861799-728-fc8eb560f6-1577363528

Ми розуміємо, що більшість людей, раз в тиждень обідаючи в ресторані, вже вважають себе знатними гурманами і фахівцями з меню. Однак навіть вони навряд чи знають закулісні секрети ресторанної кухні. Про це повідомляє t1.ua, пише agronews.ua.

Зате всі таємниці чудово знають шефкухарі, які працюють на цих самих жарких кухнях. Вони нам і розповіли, що ні в якому разі не можна замовляти в ресторані і чому.

Голландський соус

Відомий американський шефкухар Ентоні Бурден зізнався, що не знає жодного колеги, хто б готував голландський соус після замовлення. Зазвичай його роблять заздалегідь і прибирають, як і багато інших заготовок. Проблема в тому, що смачний соус дуже люблять бактерії і його потрібно зберігати в строгих умовах при певній температурі. А таких умов дотримуються далеко не всі.

Риба по понеділках

Зазвичай рибні ринки, якими так славляться азіатські країни, не працюють по суботах. Так що все, що там продають в неділю і понеділок, – це улов четверга і п’ятниці. Можна уявити, що там доживає до початку робочого тижня.

Курка

Багато хто вибирає страви з курки, тому що їх дуже важко зіпсувати. Тільки ось відвідувачі ресторанів не замислюються про кількість хімікатів, гормонів та антибіотиків, які можуть бути в курці. На сьогодні можна замовити страви з іншої птиці – наприклад, перепілки або цесарки. А вже вдома можна приготувати курку з ферми, в якій ви точно впевнені.

Неспеціалізовані страви

Часто можна побачити, як відвідувачі, наприклад, японського ресторану хочуть пасту або бургер. Якщо вже ви прийшли в японський ресторан, замовляйте те, на чому він спеціалізується. Навіщо йти в бургерну і брати скромний салат або пасту? У таких місцях ці страви вписані в меню тільки для того, щоб всім догодити. І нескладно здогадатися, що непрофільні страви будуть так собі.

Так що, якщо хочете пасту, йдіть в ресторан з правильною кухнею.

Морепродукти

Морепродукти взагалі небезпечна річ і надзвичайно примхливий продукт. Якщо ви не впевнені в якості, походженні або свіжості, в жодному разі не беріть їх. Наприклад, в США третина морепродуктів продається з неправильним маркуванням.

Своєрідні страви

Далеко не всі традиційні страви з минулого варто пробувати. Навіть якщо ви багато про них чули і бачили їх в різних меню. Наприклад, хеш із солонини – страва, яку придумали в воєнний час, тому що яловичину видавали нормовано. По суті, ви замовляєте на сніданок консервовану яловичину, в той час як в меню повно страв зі свіжих і смачних продуктів.

Все, що ви можете приготувати вдома

Раз вже ви вибралися «у світ», щоб пообідати в ресторані, не замовляйте страву, яку ви часто їсте вдома, тільки тому, що вона ваша улюблена. Спробуйте щось нове, що змусить вас здивуватися і підірве смакові рецептори. Це не обов’язково має бути щось модне з божевільними поєднаннями, досить того, що ви жодного разу не пробували.

Вагю і кобе

Вагю – загальна назва кількох порід корів, м’ясо яких високо цінується і коштує дуже дорого. А кобе – це яловичина преміальної якості, що отримується від биків японської чорної породи. Причому м’ясо за межі Японії не вивозиться, так що все, що продається поза країною, має мало спільного зі справжньою кобе.

Багато ресторанів, щоб додати собі респектабельності та ексклюзивності, а також заробити побільше, включають в меню страви з м’яса вагю або кобе. Чи варто говорити, що те, що вам подадуть, може виявитися зовсім не кобе. Краще брати рибай з ангуса – не прогадаєте.

Устриці

Згідно зі статистикою, за останні п’ять років випадків отруєння молюсками було зафіксовано значно більше, ніж за два десятки років. Можливо, це пов’язано з потеплінням води в Світовому океані – як відомо, бактерії розмножуються швидше в більш теплому середовищі. Або мода на устриці досягла свого апогею. У будь-якому випадку устриці варто брати тільки в перевіреному місці на морському узбережжі. Якщо не дай Бог отруїтеся, запам’ятаєте це на все життя.

Делікатеси

Насправді особливого сенсу брати делікатеси в ресторані немає. Навіть в спеціалізованому магазині ці самі делікатеси обійдуться вам набагато дешевше, плюс їх вистачить на кілька страв. Так що подумайте ще раз, перш ніж замовляти черговий шедевр, прикрашений зверху ложечкою ікри або пластівцями трюфеля.

Нагадаємо, що озвучено продукти, які викликають запальні процеси.


Перегляди: 13
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: