НОВИНИ

Озвучено суму, яку платитимуть фермерам за корову

28.07.2021 15:02
cow

В Україні наступного року збільшиться державна підтримка для аграріїв усієї країни. Йдеться про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, пише agronews.ua.

“Перше – ми виправили помилку ліквідації Міністерства агрополітики. Міністерство займалося і економікою і сільським господарством. Ми відновили Мінагрополітики, яке займається виключно аграріями. Ми створили нові державні програми підтримки малих та середніх фермерів. І на наступний рік державна підтримка збільшиться для аграріїв усієї країни. Йдеться про малі та середні фермерства, які займаються переважно тваринництвом. Помилки потрібно виправляти”, – сказав Роман Лещенко.

За його словами, у зв’язку з тим, що ціни на зернову продукцію значно зросли і витрати годівлі складають понад 80%, утримувати корів стало дуже невигідно. Крім того, він каже, що “невизначена державна підтримка у зв’язку з цими трансформаціями призвели до того, що аграрії і малі ферми не отримали, що їм обіцяли”.

“На цей рік є державна програма і рекордний врожай, аби збалансувати ціну. Ми плануємо тільки на малі сімейні ферми додатково виділити близько мільярда гривень – це близько 10-12 тисяч грн на корову за рік”, – додав Лещенко.

Нагадаємо, що Держгеокадастр доповнив кадастрову карту.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: