ВАЖЛИВО

Озвучено стратегію розвитку сільських регіонів до 2024 року

19.02.2020 17:32
661_depositphotos_87794682_m_2015

Український агропромисловий комплекс демонструє позитивну динаміку розвитку. Проте українські села ще не мають необхідної кількості ресурсів, щоб бути багатими. Саме стратегію розвитку сільських територій через інвестиції в агро та в людей ми сьогодні презентували на Комітеті з питань аграрної та земельної політики. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов написав у своєму Фейсбук.

Українські села мають бути багатими. Ще одна ціль, яку Уряд разом з Парламентом готові втілювати. Уряд планує вирівняти рівень заробітної плати за середнім рівнем по країні – з 85% до 100%.

“За нашою стратегією, до 2024 року відкриємо для жителів села більше можливостей для розвитку через: залучення прямих інвестицій у сільське господарство; збільшення переліку програм державної підтримки; створення спеціального фонду; бізнес-інкубатори для 5000 учасників, які готові створювати малі та середні підприємства; нові механізми для кооперації; підтримку виробників органічної продукції; заходи ОТГ для підвищення комфорту жителів”, – написав він.

За найближчих 5 років планується створити 200 000 нових робочих місць на селі. Тому для розвитку села важливою є реформа ринку праці, яка дозволить захистити права людей.

“Ми прагнемо легалізувати та зменшити бюрократію за тими видами трудових відносин (наприклад, сезонні роботи), які зараз, по факту, поза правовим полем”, – вважає Милованов.

Лише у минулому році держава спрямувала 4,4 млрд грн підтримки для понад 230 000 українців, а це майже 1700 підприємців.

“Українське село буде успішним тоді, коли люди будуть успішними та багатими “, – підсумував Тимофій Милованов.

Докладний звіт за напрямком вже на сайті Мінекономіки.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: