ВАЖЛИВО

Озвучено ряд фальсифікованих продуктів, які українці вживають щоденно

18.10.2021 18:03
Groceries-ThinkstockPhotos-836782690-e1545491387599

На прилавках супермаркетів можна знайти безліч фальсифікованих продуктів, а пересічному покупцеві не просто відрізнити оригінал від підробки, оскільки, на перший погляд, вони нічим не відрізняються. Про це повідомляє health.comment, пише agronews.ua.

Експерти розповіли, які підроблені продукти ми вживаємо регулярно.

Мед. Фахівці стверджують, що мед підробляють в більшості випадків, а все через те, що чітких стандартів в його приготуванні не існує. Часто продукт розводять сиропом, в якому міститься багато фруктози й продають, як натуральний. Якщо не хочете потрапити на підробку, тоді варто купувати мед у перевірених людей, а краще безпосередньо у пасічників.

Кава. Ще один продукт, який найчастіше підробляють. В упаковці, де повинна бути мелена кава, недобросовісні виробники можуть додати подрібнений ячмінь, соєві боби, пшеницю. А ще у вигляді арабіки покупцеві можуть продати робусту. Найкраще купувати каву відразу в зернах і молоти його самостійно або попросити, щоб це зробили в спеціальному магазині.

Оливкова олія. У порівнянні з соняшниковою, оливкова олія коштує дорожче. Але в пляшці такої олії може бути кукурудзяна, соєва або пальмова олія — більш дешевша, але добре замаскована. А ще за словами експертів, майже вся оливкова олія холодного віджиму — підробка. Відрізнити оригінал не складно, просто налийте олію в склянку і поставте в холодильник, якщо на дні утворюється осад, значить ви купили натуральний продукт.

Рис. На прилавках магазинів можна зустріти й підроблений рис, який виробляють з перемішаного з пластиком крохмалю і збризкують ароматизатором. Відрізнити фальсифікований продукт від оригіналу буває складно, тому довіряйте тільки перевіреним брендам.

Сир. Цей продукт також найчастіше підробляють, і якщо одні виробники на етикетці чесно вказують, що це “сирний продукт”, то інші мовчать про це. Часто в сир додають целюлозу (продукт обробки деревини), який, звичайно ж, шкодить організму. Перед покупкою експерти радять уважно вивчити етикетку, в складі натурального сиру повинно бути молоко, сичужний фермент і закваска.

Нагадаємо, стало відомо,  як відрізнити справжній сир від сирного продукту.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: