ВАЖЛИВО

Озвучено розмір націнки на хліб у супермаркетах

07.12.2021 08:35
377126_1

Майбутнє суттєве подорожчання хліба зумовлене не тільки підвищенням вартості ціни на сировину та енергоносії, а і умовами, які виробникам нав’язують торгівельні мережі. Про це розповів керівник об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко, пише agronews.ua.

«Безумовно, нині маємо рекордне підвищення вартості енергоносіїв: ми всі бачимо, як зросла ціна на газ. Ще із грудня підвищиться мінімальна зарплата, що також збільшить собівартість. Але хочу зазначити, що найбільші витрати після сировини – це все, що пов’язано з торгівлею, витрати на збут. Це чверть видатків, при цьому нам їх просто нав’язують!», – наголосив керівник «Укрхлібпрому».

Васильченко зазначив, що наразі всі торгові мережі ставлять умови виробникам, у яких приймають продукцію на реалізацію, наприклад доводиться платити «за вхід».

«З’явився новий продукт, щоб його поклали на полицю – плати. Не хочеш цей бонус платити, не треба – у тебе продукцію не візьмуть. Хочеш, щоб товар лежав на більш чільному місці, – плати додатково. Встановили обов’язкові платежі «за обслуговування» – що підлоги миють, територію підмітають і таке інше. Таких поборів багато. І все це лягає на собівартість», – пояснив фахівець.

За словами експерта, без супермаркетів у справі реалізації продукції не обійтися, а вони це чудово розуміють і ставлять відповідні умови.

Читайте також: в Україні розробляють новий бренд для ефективного виходу малих та середніх підприємств на міжнародний ринок



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: