НОВИНИ

Озвучено рослину, що спить вночі і танцює вдень

01.07.2021 19:07
maxresdefault-1024x576

Десмодіум  – це чагарник, який досягає 2 метри у висоту. Ця рослина має листя довгастої форми, що нагадує еліпс, причому верхні листки рослини злегка пониклі і набагато більші, ніж бічні. Квіти дрібні і зібрані групами. Про це повідомляє АгроЕліта, пише agronews.ua.

Називають цю рослину «танцюючою», така  назва відображена здатністю листя обертатись. Завдяки своїй незвичайній особливості десмодіум що обертається ,завоював любов багатьох садівників світу, як професіоналів, так і аматорів. Кожен лист десмодіума складається з трьох листочків: центральний – більший, і два невеликих бічних листочка. Саме ці бічні листя і роблять обертальні рухи (реагуючи на зміни освітленості, а також на коливання повітря – музика, звуки і т.п.), описуючи кінчиком листа повний еліпс, причому протягом усього однієї хвилини. Настільки швидкий і наочний рух  є родзинкою даної рослини, та створює незабутні емоції у людини яка спостерігає за цим процесом.

Цікавим є той факт, що вночі рослина «засинає», і рух листя повністю припиняється до наступного сходу сонця. Десмодіум світлолюбна рослина, тож для всіх охочих вирощувати цю незвичну рослину в домашніх умовах, слід звернути особливу увагу на освітлення, воно має бути яскравим та інтенсивним.

Нагадаємо, що в Україні вивели новий сорт часнику.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: