НОВИНИ

Озвучено результати переговорів щодо сільськогосподарських квот ЄС

09.03.2021 12:12
R2D27trgH3AKE8GhdhPV-item

Європейський союз і Сполучені Штати завершили переговори про коригування сільськогосподарських квот ЄС у рамках Світової організації торгівлі (СОТ) після виходу Великої Британії з союзу. Про це повідомляє Інтерфакс, пише agronews.ua.

Як заявив комісар ЄС з питань сільського господарства Януш Войцеховський, угода в рамках СОТ зберігає вихідні обсяги, але розділяє їх між ЄС і Великою Британією.

“Це додає впевненості і стабільності торгівлі сільськогосподарською продукцією і нашим ринкам, – продовжував він. – Це хороший сигнал про наше прагнення працювати разом, як на двосторонній основі, так і в СОТ”.

Досягнута угода – це кульмінація дворічних переговорів між ЄС і США в рамках СОТ про поділ квот ЄС. Також частина квот залишається у 27 країн, які залишилися в союзі, а частина відходить Великій Британії, виходячи з недавніх торговельних потоків. Угода охоплює десятки квот і мільярди євро торговельного обміну, включно з яловичиною, птицею, рисом, молочними продуктами, фруктами, овочами і вином.

ЄС веде аналогічні переговори про пропорційний розподіл тарифних квот ще з 21 партнером. Вже завершені переговори з Аргентиною, Австралією, Норвегією, Пакистаном, Таїландом, Індонезією і низкою інших країн, зазначається в прес-релізі Єврокомісії (ЄК).

Після того, як ЄК затвердить цей документ, він буде направлений для ратифікації до Ради ЄС та Європарламенту.

Нагадаємо, що у Німеччині зросли котирування свиней.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: