НОВИНИ

Озвучено регіони, які на зиму залишаться без опалення

13.09.2022 06:34
153066_large

Українці завмерли, чекаючи холодної зими. Експерти спрогнозували найскладніший опалювальний сезон в історії нашої незалежної держави. Названо регіони, де буде найважча ситуація. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише аgronews.ua.

Аналітики попередили, що найгірше з опаленням буде на прифронтових та тимчасово окупованих територіях. Влада наполегливо рекомендує людям якнайшвидше евакуюватися, до настання морозів.

Віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що складна ситуація у Запорізькій та Херсонській областях, особливо у Бердянську, Енергодарі та Мелітополі. В останньому з них уже понад місяць немає газу. Мер міста Іван Федоров оцінив нинішній стан справ.

“Перспективи виникнення газу немає. Його використовують для забезпечення 95% опалення. У Бердянську він зник 3 місяці тому, проте його подачу досі не відновили. Слова окупантів щодо будівництва газопроводу з Бердянська є фейком”, – зазначив градоначальник.

Наголошено, що у зоні ризику та інші регіони, серед яких Донецька, Миколаївська, Харківська та Луганська області. Максимальні проблеми з опаленням будуть у південному та східному регіонах країни. Тому їхнім жителям краще не чекати критичної ситуації та виїжджати якнайшвидше.

Українців поступово готують до можливих надзвичайних ситуацій. І йдеться не лише про зниження температури у квартирах на кілька градусів. Не виключено, що взимку через обстріли можуть бути пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури, які відповідають за вироблення тепла. У такому разі потрібно бути готовими до раптового відключення.

За даними Міністерства інфраструктури, наразі пошкоджено 327 об’єктів критичної інфраструктури в галузі теплопостачання. Це 10 ТЕЦ, 316 котелень та 1 ТЕС.

Стало відомо, що вдалося відновити роботу 156 котелень, які розташовані на безпечніших територіях. Заготовлено матеріали для ремонту решти.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишев повідомив, що є об’єкти, через пошкодження яких не можна буде виробляти теплопостачання. Це, зокрема, Чернігівська, Охтирська та Кременчуцька ТЕЦ.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: