НОВИНИ

Озвучено регіон України, де найактивніше продають землю

21.07.2021 18:20
6cd1da4-020-29-1

За три тижні від моменту старту ринку землі, в Україні продано понад 1,4 тис. ділянок сільськогосподарського призначення. Найбільше відповідних угод укладено в Полтавській області. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.


Як повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України, станом на 21 липня укладено 1411 угод у рамках чинного ринку землі. Найактивніше землю продають на Полтавщині, де зареєстровано 214 таких правочинів. На другому місці – Київська область (209 угод), на третьому – Вінницька (150 угод).


Не поспішають позбуватися своїх ділянок мешканці Миколаївської області, де поки що зареєстровано лише 5 правочинів, а також Львівської (12 угод), Одеської й Луганської областей (по 14 угод). 


Загалом в країні змінили власників 2118 га сільгоспугідь. Серед регіонів за цим показником також лідирує Полтавська область, де до нових господарів перейшло 470 га, тобто більше п’ятої частини від усіх проданих з початку липня земель. На Харківщині продано 297,6 га, на Вінниччині – 214,6 га.


Найменше площ сільгоспземель перейшло в інші руки у Львівській (3,9 га), Миколаївській (8 га) і Луганській (12 га) областях.   

Також стала відома поточна ринкова вартість землі. Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, мінімальна ціна, за якою виставляють на продаж гектар угідь, становить близько тисячі доларів за гектар.

Нагадаємо, що на Кіровоградщині невідомий викрав трактор з агропідприємства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: