ВАЖЛИВО

Озвучено прогноз цін на сезонні овочі та фрукти

29.03.2021 07:01
bca9bcce

Фахівці дали прогноз за цінами на найпоширеніші овочі та фрукти сезону. Про це повідомляє Україна 24, пише agronews.ua.

Експерт плодоовочевого ринку Олександр Хорєв розповів, що на ринку є дві ціни на капусту, і назвав причини.

“Минулого року вже до 1 квітня ми мали показники оптової ціни близько 20 грн на огірок, і саме через збільшення пропозиції вітчизняного огірка. Цей рік демонструватиме зниження, воно буде йти з встановлення теплої погоди, і дійти до позначки 20 грн у квітні у нас є всі перспективи. З приводу ринку капусти врожаю 2020 року — зараз на ринку встановилися дві ціни. Багато продукції низької якості після перебирання, це залишки в сховищах, вона коштує 1,8-2 грн, і менший відсоток якісної капусти, яка реалізується за 3,5-4 грн, і саме на цю капусту ціни можуть навіть трохи піднятися, оскільки запаси скорочуються”, – сказав Хорєв.

За його словами, на ринку також присутні перші оптові партії ранньої капусти, яка є стримуючим фактором зростання цін на торішню продукцію. Коли у квітні ми побачимо оптові партії капусти нового врожаю українського виробника, підіймати ціни на торішню капусту буде складно, тому якщо ціни й зростатимуть на торішню капусту, то дуже стримано.

Голова Асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка, своєю чергою, розповів про ціни на цитрусові.

“Мандарини коштують на рівні 60 грн, апельсин 50-55 грн на оптовому ринку. Думаю, що мандарини й апельсини суттєво не дорожчатимуть, вони, швидше за все, якщо можливі коливання, воно буде в межах 10-15%, що нормально для даної продукції. У період з грудня по квітень саме цитрусові — доступне джерело вітамінів для виробника. Коли починають з’являтися свіжі овочі, молода капуста, редис, споживач диверсифікує, скажімо так, своє споживання”, — сказав він.

Нагадаємо, що в Україні подорожчають яйця, молочні продукти та м’ясо.



Перегляди: 18
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: