НОВИНИ

Озвучено правила вирощування хризантем

28.11.2021 11:01
cvetok-hrizantema-lepestki

Правила вирощування хризантем: розкриваємо секрети. Хризантеми — дуже яскраві квіти. Проте мало хто здогадується, що вони мають певні нюанси у вирощуванні. Щоб ви могли насолоджуватися чудовим квітучим кущем, розкриємо вам кілька секретів, пише agronews.ua.

Умови для вирощування хризантем

Насамперед варто визначитись з тим, якого кольору ви хочете купити хризантеми. Адже наразі у продажу доступна велика кількість барв та відтінків, форм та розмірів тощо. На OLX ви зможете знайти великий асортимент рослин, з якого напевно виберете для себе щось особливе.

Щоб виростити хризантеми з маленького насіння, потрібно виконати наступні кроки:

???? Придбати земляну суміш з торфом.

???? Вибрати ємність відповідного розміру.

???? Насипати в ємність дренаж, а потім ґрунт та зернятка.

???? Слідкувати за посівами, підтримуючи ґрунт вологим, а температуру навколишнього середовища — на рівні 23-25 градусів.

???? Слідкувати за зростанням розсади, не допускаючи сильного загущення та наявності поганих сходів.

???? Висаджувати у ґрунт за температури повітря 15-18 градусів.

Зверніть увагу, що хризантема не полюбляє перепадів температур. Тож перш ніж висадити у саду чи городі, декілька разів виносьте ємність з розсадою на відкрите повітря, таким чином «загартовуючи» рослину.

Як доглядати за хризантемами у відкритому ґрунті?

Якщо під час вирощування розсади усі правила були виконані та стебельця майбутньої квітки доволі міцні, то проблем з подальшим ростом виникати не повинно. Проте треба пильнувати, щоб коріння не пересихало, отже ґрунт повинен бути доволі зволоженим.

Крім того, завжди висаджуйте рослини на ділянки, які знаходяться під сонячним промінням. Нестача останнього може мати негативні наслідки для рослини.

Не забувайте, що хризантеми можуть опинитися під впливом бур’янів та садових шкідників. Уважно пильнуйте за вашими кущами та не забувайте вчасно обробляти їх. Тоді яскраві квітки будуть радувати вас дуже довго!



Перегляди: 11
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: