НОВИНИ

Як виростити багатий і якісний врожай

27.05.2021 18:09
1d98c67f387958080e26b76e5ff951ff-623x370

Щоб виростити багатий і якісний урожай, потрібно вчасно проводити певні роботи Великий вплив на ріст і здоров’я городніх культур надає не тільки правильний догляд. Чимале значення має і положення Місяця. Виростити багатий і якісний урожай допоможуть своєчасно проведені роботи в городі і саду. Які дні підходять, а які — ні, залежить від фаз супутника Землі.  Про це повідомляє mediabum, пише аgronews.uа.

З 1 по 9 червня Місяць убуває, 10-го числа настане молодик. З 11 по 23 нічне світило зростає, 24-го буде повний місяць, а з 25 по 30 червня Місяць знову спадне.

1 червня 

Бажано прибирати бур’яни, полоти і підгортати, косити траву, обприскувати рослини від шкідників і хвороб. Гарний час і для пасинкування помідорів, обрізки, прищипування, формування батогів огірків. Не рекомендується сіяти, пересаджувати і садити, поливати й удобрювати.

2 і 3 червня

Можна садити щавель, буряк, морква, салат, горох, квасоля картопля, пізньостиглий шпинат, крес-салат, цибуля-батун, шніт, а також розсаду помідорів, білокачанної капусти, перцю, баклажанів; квіти, виноград, ожину, малину, полуницю і ягідні чагарники. Також слід косити траву, зайнятися обрізанням дерев і чагарників, прищипкою, щепленням, окуліруванням і укоріненням живців. Не можна обробляти рослини хімпрепаратами.

4 і 5 червня

Дозволяється рихлити сухий грунт, рвати бур’яни, проріджувати сходи, боротися зі шкідниками та хворобами, збирати насіння і не для зберігання — плоди, проводити санітарну обрізку, вирізати поросли, вкорочувати однорічні пагони. Несприятливий час для посіву та посадки, формування кущів, пікіровки, пересадки, вкорінення, пасинкування, поливу і добрива.

З 6 по 8 червня включно

Можна садити часник, цибуля, помідори, солодкий і гіркий перець, огірки, баклажани, картопля, редиску, гарбуз; висаджувати розсаду в теплицю і на відкриті грядки. Вдалий момент для посіву крес-салату, пізньостиглої шпинату, брокколі, цвітної капусти, буряка, кореневої петрушки; замочування і пророщування насіння, поливу та добрива. Непогано б посадити багаторічні і бульбоцибульні квіти, декоративні дерева та чагарники, троянди. 9 — 11 червень Ці дні взагалі не підходять для роботи в городі і саду. 

12, 13 червня

Бажано посіяти насіння гірчиці, шпинату, кропу на зелень, листовий петрушки, селери, салату, шпинату, щавлю, кропу, м’яти, огірків, кабачків, цвітної капусти. А також висадити розсаду капусти, томатів, перцю, баклажанів, малину, ожину, полуницю, виноград, однорічні, багаторічні квіти, троянди та декоративні чагарники. Крім того, замочити насіння. Ще потрібно пасинкувати томати, формувати батоги огірків, пікірувати сіянці. Слід внести в грунт органічні та мінеральні підгодівлі. Необхідно полити рослини і провести обробку грунту від підземних шкідників. Розмножувати рослини діленням коренів і клубнелуковиц не варто. Не годиться використовувати отрутохімікати.

14, 15 червня

Дозволено орати і розпушувати грунт, готувати грядки, обробляти рослини від хвороб і шкідників, рвати і виполювати бур’яни, проводити санітарну обрізку дерев — видаляти загущающие їх гілки, косити траву.Не варто займатися пророщуванням насіння, пересадкою, підгодівлею і поливом.

16, 17 червня

Можна висаджувати розсаду, декоративні чагарники та дерева, полуницю, однорічні квіти, сіяти гіркий перець, кріп, фенхель; пасинкувати томати, формувати батоги огірків в теплиці; проріджують сходи, пікірувати сіянці; вносити мінеральні та органічні підгодівлі, поливати. Не можна замочувати насіння.

З 18 по 20 червня

Добре б посіяти середньопізні кольорову капусту, кольрабі, цибуля, салат, коріандр, шпинат, огірки, гірчицю; висадити розсаду, квіти, чагарники троянди, суницю, виноград, малину; внести мінеральні добрива; полити; прорихлити грунт. Не положено прищеплювати і обробляти отрутохімікатами.

21, 22 червня

Можна висаджувати часник, цибуля — батун і шніт, розсаду, контейнерні дерева, чагарники, ожини, полуницю, малину, виноград, квіти декоративні чагарники; сіяти насіння огірків, капусти кольрабі, пекінської, кольоровий, петрушки листової, салату, шпинату, щавлю, селери. Слід рясно поливати й удобрювати органічної і мінеральної підгодівлею, а також рихлити ґрунт і прибирати слимаків. Не можна обрізати і розмножувати рослини шляхом ділення коренів і клубнелуковиц.

23 червня

Дозволяється садити цибулю на перо, часник, картопля, спаржу, гострий перець, квіти з довгим, кучерявим стеблом, плодові дерева; сіяти на насіння; пересаджувати рослини, боротися зі шкідниками та хворобами, перекопувати грунт, рихлити, підгортати, вкорінювати вуса суниці. Вкрай небажано поливати. обрізати і пасинкувати.

24 червня

Повний місяць абсолютно не підходить для робіт в городі і саду.

25, 26 червня

Можна садити картоплю, часник, цибульні, багаторічні і бульбоцибульні квіти, плодові дерева і чагарники, суницю; замочувати насіння і пересаджувати овочеві рослини; вносити кореневі і позакореневі підживлення, виполювати бур’яни, обробляти від хвороб і шкідників; обрізати і пересаджувати виноград, проводити його карбування. Не можна працювати з корінням рослин.

27, 28 червня

Потрібно Було формувати кущі помідорів, батоги огірків, пасинкувати, прищипувати; рихлити сухий грунт, прополювати грядки, підгортати; обробляти від хвороб і шкідників, збирати насіння і насінники, обрізати дерева, скошувати газонну траву, прищипувати пагони дерев і чагарників, обрізати вуса у суниці, видаляти зайві пагони. Не слід сіяти і садити, удобрювати і поливати.

29, 30 червня

Можна садити будь-які рослини, сіяти пізньостиглий шпинат, крес-салат, редиска, салат, багаторічні овочеві культури, картопля, розсаду, квіти, виноград, ожину, малину, полуницю, плодові дерева і ягідні чагарники; вкорінювати живці, в малих дозах вносити мінеральні та органічні в добрива, помірно поливати. Не можна обрізати і обробляти рослини хімпрепаратами.

Нагадаємо, що досвідчені дачники дали поради, як правильно доглядати за огірками.


Перегляди: 178
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: