НОВИНИ

Озвучено поради, як правильно обрати насіння огірків

03.12.2024 19:22
Озвучено поради, як правильно обрати насіння огірків

За довгий час вирощування цих овочів з’явилася велика кількість не тільки сортів, а й гібридів. Про це повідомляє Газета, пише agronews.ua.

У більшості з них шкірка має характерний зелений колір, він може бути світлішим або темнішим. Залежно від довжини огірки ділять на кілька різновидів:

  • пікулі. Це невеликі плоди до 5 см. Вони підходять для додавання до салатів, маринування або приготування закусок. Одержують їх переважно із сортів корнішонного типу, вони практично не мають насіння;
  • корнішони. Популярні типи огірків завдовжки до 10 см. Їх можна як маринувати, так і солити. Завдяки щільній м’якоті без порожнеч плоди залишаються хрусткими навіть після обробки;
  • середньоплідні. До таких відносять сорти завдовжки до 15 см. Найчастіше їх вживають у їжу сирими. Коли вони досягають розміру корнішонів, їх зручно консервувати на зиму;
  • довгоплідні. Такі овочі називають ще “китайськими”. Вони досягають 30 см завдовжки, і найчастіше використовуються для салатів.

За типом поверхні огірки бувають горбчастими та гладкими. Перші додатково покриті шипами різних розмірів.

Перед покупкою необхідно визначитися з такими параметрами:

  • призначення. Існують як салатні сорти, так і ті, що більше підходять для консервування, маринування, засолювання;
  • способи вирощування. Можна використовувати як закритий, так і відкритий ґрунт, деякі різновиди добре ростуть на балконі;
  • тип. Існують партенокарпічні (самозапильні) і бджолозапильні варіанти. Останні краще вирощувати просто неба, щоб їх під час цвітіння могли запилювати комахи.

Огірок – популярний овоч, який використовують для різних цілей в Україні. Він відрізняться за кольором, довжиною, розрахований на вирощування у відкритому ґрунті, теплиці, парнику, на підвіконні чи балконі.



Перегляди: 333
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: