НОВИНИ

Озвучено основні тенденції розвитку ринку вершкового масла

17.04.2022 10:01
butter2

Йоанна Колодинська, директор з маркетингу Polmlek Group, Польща, оцінює ситуацію на ринку масла. Вона вважає, що постійне зростання цін та двозначна інфляція викликають занепокоєння. Про це повідомляє infagro.com.ua, пише agronews.ua.

Усі прогнози свідчать про те, що найближчим часом ситуація навряд чи зміниться.  Чи вплине це на поведінку споживачів?  Важко сказати, тому що, з одного боку, ми маємо сильний тренд на користь здоров’я, споживачів, які обирають найменш оброблені продукти з простими інгредієнтами, з іншого боку, ми спостерігаємо тенденцію до обмеження споживання, особливо товарів розкоші, щоб заощадити, пошук дешевших замінників.

«Вершкове масло, як відомо, є джерелом жиророзчинних вітамінів – насамперед вітамінів D і A. Багато людей не можуть уявити собі використання спредів і маргаринів, навіть незважаючи на збагачення цих продуктів вітамінами та іншими корисними для здоров’я інгредієнтами.  Смак вершкового масла незамінний.  Тому акції незмінно користуються великою популярністю, особливо у великих мережах і дискаунтерах», – підкреслює пані Колодинська.

Тим не менш, Міністерство сільського господарства та розвитку села повідомило, що протягом 2021 року ціна на фасоване масло зросла на 54,8%.  Вершкове масло, як один з основних продуктів у базовому кошику, має бути не предметом розкоші, а базовим, широко доступним і за доступною ціною.  Однак останній час наочно показав, як швидко змінюється наша реальність.

Дуже незначне збільшення виробництва молока в Польщі, зменшення виробництва молока в ЄС, Австралії та Новій Зеландії, зростання витрат на придбання сировини, виробництва, пакування, дистрибуції – кожен з цих факторів впливає на рентабельність виробництва вершкового масла та інших молочних продуктів.

Є надія, що ситуація на ринку стабілізується як геополітично, так і економічно, додає Йоанна Колодинська, директор з маркетингу Polmlek Group.

Група Polmlek має спеціалізовані заводи з великим досвідом у виробництві масла, жирових сумішей та ЗМЖ.  При сучасному виробництві покращуються фізико-хімічні показники вершкового масла та подовжується термін його зберігання.  Високопродуктивні лінії та ефективна дистрибуція дозволили у 2021 році збільшити обсяги в середньому приблизно на 13% у порівнянні з 2020 роком, тоді як напередодні Великодня ми зафіксували пік продажів (майже на 40% більше масла в порівнянні з січнем 2021 року).  Кінець минулого та початок цього року не принесли великих змін у обсягах реалізації.

Читайте також: В Україні суттєво подешевшала цибуля.



Перегляди: 24
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: