НОВИНИ

Озвучено нові тарифи Укрзалізниці

07.07.2021 14:39
20200903182642-7856

Після громадських обговорень тарифи на залізничні вантажоперевезення можуть зрости до 18-20 млрд на рік. Про це повідомляє Мінтранс, пише agronews.ua.

Про це заявив журналістам міністр інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, нова тарифна політика дозволить УЗ залучити додатково 2 млрд грн цього і 10 млрд грн наступного року.

Мінінфраструктури заявив, що в новій тарифній політиці буде розглядати позиції всіх сторін – зокрема громадськості. Так, наприклад, українські аграрії наполягають на більш жорстких заходах, ніж ті, що були оприлюднені в проєкті наказу про зміну коефіцієнтів, що використовуються для формування тарифів на перевезення вантажів.

Нагадаємо, МІУ оприлюднило для обговорення проєкт наказу про зміну коефіцієнтів. Міністерство пропонує поступово збільшити тарифи на перевезення групи вантажів першого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року, а з 1 січня 2022 року збільшити їх ще на 20,4%. Також пропонується збільшити тарифи на перевезення вантажів другого тарифного класу на 8% з 1 вересня 2021 року і ще на 6,5% з 1 січня 2022 року.

Водночас, за його словами, представники галузевої громадськості наполягають на ще більшій уніфікації тарифів.

“Сьогодні ми отримали перші листи від громадськості, які наполягають на ще більшій уніфікації та беззбитковості перевезень вантажів, що дозволить залучати щорічно до 18-20 млрд грн. Ми чуємо аграріїв і розуміємо, що основний обсяг вантажоперевезень – це руда і вугілля. Виходячи з цього, ми і будемо вибудовувати нову тарифну політику”, – наголосив він, додавши, що остаточне рішення про ставки тарифів буде ухвалено за результатами громадського обговорення.

У поточному році “Укрзалізниця” збирається наростити дохід від вантажоперевезень до 72 млрд грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що “Укрзалізниця” закінчила 2020 рік зі збитком в 11,6 млрд грн. Президент Володимир Зеленський повідомляв про необхідність вивести “УЗ” з беззбиткового стану.

“Ми знову змінюємо, тиснемо, всі тиснуть, щоб змінити керівництво УЗ. Це буде постійно, поки не прийде керівник, який змінить всі ланки – від середньої, вищої до нижчої”, – додав він.

За його словами, “Укрзалізниця” – стратегічна компанія, але треба думати, як мати там партнерство з приватними інвесторами.

“Вважаю, що без них буже дуже складно. Це підприємство – банкрут вже багато років. І тільки силою, тільки посадками там можна навести лад”, – сказав президент.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» розширює маршрути міжнародних контейнерних перевезень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: