НОВИНИ

Озвучено найкращі сорти огірків

29.06.2021 11:05
200706_ekzotika-na-vashih-gryadkah-belye-ogurtsy-sorta-osobennosti-vyraschivaniya-i-otlichiya-ot-zelenyh-14

Огірки не є якоюсь рідкістю на городах наших дачників по всій країні. Але все ж є у цієї культури екземпляри, які здатні здивувати навіть досвідчених садівників. Мова піде про сорти білих огірків. Про це повідомляє Perеbus, пише agronews.ua.

Перші різновиди білоплідних огірків були виведені в шістдесятих – сімдесятих роках. Але в виробничих цілях тоді і не культивували. Білі огірки були не популярні. Але завдяки селекціонерам з Китаю, такі гібридні сорти були знову актуальні. В азіатських країнах плоди білих огірків користуються досить активним попитом.

При виборі сортів, перш за все, врахуйте характеристики: якою врожайністю сорт володіє, який смак має, що за терміни дозрівання у даного сорту.

Багато хто порівнює сорти білих огірків зі звичайними. Серед основних відмінностей можна назвати кілька:

1) відсутність гіркої складової м’якоті у смакову плані у білих огірків;

2) білі плоди мають більш тонку і ніжну шкіру;

3) у білих огірків аромат більш насичений і яскравий;

4) на відміну від зелених огірків, добре стійкі до різких перепадів температури;

5) мають дуже високу стійкість до спеки, можуть успішно розвиватися навіть при +45 градусах;

6) для зелених огірків найменше затінення не піде на користь, для білих ж це не є проблемою;

7) білі плоди здатні плодоносити в тепличних умовах аж до самих заморозків;

8) урожай білі сорти дають рясніше, ніж звичайні огірки, так як розташовуються зав’язі по всій батоги.

Білі огірки мають безліч хороших якостей, які вигідно виділяють дані сорти на тлі всіх інших. Вирощувати білі сорти огірків можна, не побоюючись зниження температур. Вони мають досить-таки високий ступінь морозостійкості.

Вибираючи метод вирощування білих огірків, як правило, городники віддають перевагу шпалерному вирощуванню. Пов’язано це з тим, що дані сорти володіють потужним стеблом, який може досягати близько трьох метрів в довжину. Це добре з точки зору економії простору, а також плоди залишаються чисті.

Білі огірки не вражає пероноспороз, а також вони не піддаються нападкам попелиці, завдяки міцному імунітету. Формувати ваші рослини немає ніякої необхідності, тому що вони самостійно створюють зав’язі на пагонах по центру і з боків. Так як в таких сортах немає зеленого пігменту, то вони зовсім безпечні для людей з алергією, а також незвичайний зовнішній вигляд добре доповнить ваші страви.

Відомо, що в даних овочах багато корисних вітамінів і інших цінних для людини речовин. Плоди білих огірків добре переносять транспортування.

Асортимент посадкового матеріалу такої незвичайної культури у нас дуже невеликий. Але все ж є з чого вибрати. І тут вже кожен визначає сам, який сорт підійде краще. Білоплідні огірки можуть бути призначені як для відкритого, так і для закритого грунту, можуть бути гладкі, а можуть бути і з шипами, можуть бути довгими і короткими. Також серед характеристик різних сортів можна виділити призначення огірків (краще для вживання в свіжому вигляді або для заготовок), запилюються чи рослини бджолами або є партенокарпічних.

Бідіго-Лунго. Ці огірки є гібридним різновидом. Даний сорт був виведений для культивування в тепличних умовах, тому урожай можна отримувати в жовтні і листопаді. Даний сорт дає рясний урожай, період плодоношення досить тривалий. Сорт є скоростиглим. Уже через п’ятдесят днів від моменту висаджування, огірки можна збирати. Даний сорт прекрасний у свіжих салатах.

Сніжний барс. Сорт дає рясний урожай. У довжину овоч досягає зазвичай 20 – 25 сантиметрів. Кущ високий, як правило, близько трьох метрів. Як правило, по ходу росту рослини, рекомендується робити опори або встановити щось типу сітки, через яку рослина зможе підніматися. Коли огірки досягають розміру в шість – вісім сантиметрів, урожай можна збирати. Даний сорт добре використовувати в цілях зимових заготовок.

Наречена. Даний сорт відноситься до гібридів, запилення відбувається бджолами. Огірки даного сорту відносяться до скоростиглих. Як правило, від моменту посадки до збору врожаю проходить приблизно сорок днів. Кущики досить високі, при висаджуванні городники враховують інтервал між рослинами. Так, на один квадратний метр висаджується не більш чотирьох кущів. Плоди мають ніжну м’якоть, мають приємний освіжаючим смаком. Даний сорт досить вимогливий до поливу. Не буде зайвим періодично підгодовувати ваші рослини органічними добривами.

Білий ангел. Даний сорт є гібридом, за термінами дозрівання належить до середньостиглих. Як правило, дозрівання наступає через п’ятдесят – п’ятдесят п’ять днів. Квіти зазвичай змішаного типу. Допускається вирощування Білого ангела як у відкритому, так і в закритому грунті. У вазі один плід досягає зазвичай шістдесят – сімдесят грамів. У довжині огірок досягає сім – дев’ять сантиметрів. Поверхня плоду покрита невеликою кількістю білих шипів. Гіркоти в смаку немає. Якщо огірки переростають, то втрачається свіжість в смаку. Як такого імунітету до захворювань даний сорт не має. Огірки гарні у вживанні свіжими, а також підходять для різних заготовок на зиму.

Білосніжка. Даний сорт показує хороші результати по врожайності. Білосніжка відноситься до скоростиглих сортів. Спокійно може переносити раптові коливання температури. Добре здатний рости як в парникових умовах, так і у відкритому грунті. Плоди вкриті тоненькою шкіркою. За смаком плоди трохи солодкуваті, освіжаючі. За текстурою всередині огірки ніжні. Даний сорт має насіння невеликого розміру. Добре придатний даний сорт для комерційних цілей, плоди хороші для вживання свіжими, а також добре годяться для різних зимових заготовок.

Італійський білий. Даний сорт з’явився і почав культивуватися приблизно в кінці 19-го століття. Огірки мають рівне покриття. Горбки зустрічаються рідко. У довжині огірок досягає, як правило, двадцяти сантиметрів. М’якоть має велику кількість соку, по текстурі ніжна, з приємним освіжаючим ароматом. Кущики досить високі в зростанні. У зв’язку з цим необхідно спорудження підпірок і опор. При цьому цілком собі допустимо вирощування горизонтальним способом. Даний сорт не вибагливий у догляді, має гарний імунітет до основних хвороб і шкідників.

Китайський білий. Як можна здогадатися з назви, даний сорт був отриманий китайськими селекціонерами. Є одним з найбільш популярних сортів білих огірків. Як правило, до збору врожаю зазвичай проходить дев’яносто днів. Огірки володіють яскравим смаком, з вираженою солодинкою. Даний сорт добре піддається досить-таки тривалому зберіганню. Смак і аромат не втрачає. Майже ніколи не піддається хворобам грибкового походження. Китайський білий любить добре удобреий ґрунт з хорошим дренажем.

Білий делікатес. Даний сорт також був отриманий завдяки селекціонерам з Китаю. Дані огірки за термінами дозрівання відносяться до середньостиглих. Плоди дозрівають через сорок – сорок п’ять днів з того моменту, як зійшла розсада. Даний сорт придатний для культивування в тепличних умовах, а також для відкритої ділянки. Огірки по формі конусоподібні, в довжині, як правило, досягають 12 – 15 сантиметрів. Зверху плоди мають досить-таки горбкувату текстуру. Шкірочка за текстурою не жорстка, не має гіркоти. З однієї рослини садівники зазвичай збирають близько чотирьох кілограмів. Білий делікатес має гарний імунітетом до основних шкідливих комах і хвороб. Огірки гарні свіжими, а також годяться для приготування різних маринадів і солінь.

Нагадаємо, що науковці вивели новий сорт смородини.


Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: