НОВИНИ

Озвучено міри проти компаній, які продовжують працювати в росії

28.03.2022 13:00
image

Народні депутати спільно з Міністерством фінансів та Державною податковою службою узгодили концепт законопроєкту про додаткове оподаткування компаній, що продовжують працювати у росії. Про це в Телеграмі повідомляє голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише agronews.ua.

“Провели спільну нараду з Мінфіном та ДПС щодо законопроєкту про додаткове оподаткування в Україні компаній, що отримують дохід з території країни – агресора. Узгодили концепт законопроєкту, відповідно до якого до таких компаній будуть застосовуватись ставки прямих податків (на дохід та майно) з коефіцієнтом 1,5”, – написав депутат.

Він також анонсував й інші податкові стимули щодо припинення фінансування податками держави, яка знищує Україну.

За словами Гетманцева, законопроєкт буде поданий у парламент для реєстрації наступного тижня.

Як повідомляв Укрінформ, з початку вторгнення росії в Україну понад 400 транснаціональних компаній, які припинили ведення бізнесу в росії й залишили її територію – від нафтових компаній до мережі McDonald’s.

Однак, за даними Єльського університету, 42 компанії не виходять та не скорочують своєї діяльності на ринку рф.

У неділю генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод пояснив свій вибір залишитися в росії “з людської точки зору”.

Читайте також: Стало відомо, хто в Україні невдовзі отримає підвищену пенсію.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: