НОВИНИ

Озвучено механізм агрострахування під час посухи в Україні

21.06.2020 16:02
345956

Влітку у парламенті очікують отримати від МЕРТ і прийняти законопроект про страхування аграріїв, щоби з 1 січня 2021 року запустити цей вид страхування. Таку думку висловив секретар аграрного комітету, народний депутат «За майбутнє» Іван Чайківський. Про це повідомляє AgroPolit, пише agronews.ua.

Попередньо передбачається три основних об’єкти сільськогосподарського страхування: посіви та урожай сільськогосподарських культур, багаторічні насадження та їхній урожай,  сільськогосподарські тварини, риба, водні біоресурси та сім’ї бджіл у вуликах.

«Якщо аграрій витратив восени на обробку і посів 1 га, наприклад, 8 тис. грн, то розрахунково оцей гектар він застрахував на свої 8 тис. грн. А страховий платіж у нього, умовно, становить 200 грн. Він сплачує цих 200 грн, подає відповідні документи на обласну комісію. Вона, у свою чергу, оформляє решту документів та подає все це на Мінекономіки. Після позитивного рішення на користь аграрія, міністерство повертає якусь частку платежу, яка буде визначена окремим нормативним документом», — зазначив Іван Чайківський.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: