ВАЖЛИВО

Озвучено, коли в Україні може початися дефіцит продуктів

08.11.2022 10:09
depositphotos_257362378-stock-photo-selective-focus-egg-surprised-face

Дефіциту товарів та продуктів першої необхідності в Україні не буде доти, доки відключення світла будуть плановими, а не аварійними. Таку думку висловив директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. Про це повідомляє ubr.ua, пише agronews.ua.

“Перобої зі світлом, до того ж, призводять до зменшення попиту. А з огляду на обмежену купівельну спроможність громадян та скорочений час роботи магазинів, українці сьогодні забезпечують лише базові проблеми. Тому наразі такої проблеми немає. Поки енергосистема перебуватиме в керованому стані, навіть з урахуванням перебоїв зі світлом, поки відключення будуть плановими, а не аварійними, дефіциту продуктів першої необхідності бути не повинно”, – сказав Вишлінський.

Він також додав, що хоча відключення світла зачіпають як населення, так само й бізнес, підприємці всіляко намагаються підлаштовуватися до нової реальності.

“Багато виробничих компаній, насамперед орієнтованих на експорт, вже працюють у три зміни. Зокрема й ночами, коли є необмежене енергопостачання. Щодо підприємств, які виконують функцію обслуговування населення, то все залежить від конкретного підприємця. Але також очевидно, що традиційна робота з 9 до 18 зараз є неможливою”, – сказав Вишлінський.

Як раніше повідомили у Спілці молочних підприємств України, через відключення електрики на молокопереробних підприємствах в Україні може виникнути дефіцит молочних продуктів, а самі заводи можуть закритися.



Перегляди: 30
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: