Ціни на зернові культури, а за ними й на м’ясо-молочну групу, почнуть знижуватись після прогнозів стосовно врожаю озимини. Таку думку висловив виконавчий директор “Економічного дискусійного клубу” Олег Пендзин в коментарі УНН, пише agronews.ua.
“Оцінити ріст цін на хліб і всі похідні від зернових можна буде лише тоді, коли ми побачимо, що нас очікує після озимих. Якщо озимі будуть хороші, буде все більш-менш стабільно, то ціни на зерно підуть вниз, тому що сьогодні господарства притримують зерно в надії, що ціна на нього ще виросте, і коли будуть хороші споглядання на врожай 2021 року, то господарства почнуть викидати зерно. Тоді ціна на нього може стабілізуватись і навіть знизитись”, – пояснив Пендзин.
За його словами, в міру того, як буде знижуватись ціна на зернові, буде стабілізуватись вартість і похідних – м’ясних, молочних продуктів, а також яєць, оскільки 60% їх вартості припадає на комбікорм – ті самі зернові культури.