НОВИНИ

Озвучено головні чинники впливу на ціни сільгоспкультур

26.02.2021 17:05
posuha_0

Незначні опади на посівах озимини у США, посушлива погода в Аргентині та зниження інтенсивності дощів в Бразилії протягом наступних 7-10 днів залишатимуться головними чинниками впливу на ціни сільгоспкультур. Про це повідомляє graintrade agronews.ua.

На Південних Рівнинах США протягом тижня пройдуть незначні опади у вигляді снігу або дощу, проте переважно погода залишатиметься сухою, особливо на півночі та заході регіону, що негативно вплине на посіви озимої пшениці, які й так восени постраждали від посухи.

На Північних рівнинах холодна погода без опадів посилить посушливі явища напередодні весняної сівби.

На Середньому Заході США велика кількість зимових опадів сформувала достатні для сівби сої та кукурудзи запаси вологи, а посіви озимої пшениці були надійно захищені шаром снігу. Протягом 7-10 днів там пройдуть незначні опади та прогріється повітря, що прискорить відновлення вегетації рослин.

Потужні дощі в центрі та на півночі Бразилії затримують збирання сої та сівбу кукурудзи другого врожаю. Але протягом тижня інтенсивність опадів знизиться, що дозволить прискорити збирання врожаю. Попри затримку сівби експерти підвищують прогнози врожаю кукурудзи. Після опитування 11 агенцій експерти Reuters збільшили прогноз врожаю кукурудзи на 5,7 млн т до 108,2 млн т у порівнянні з оцінкою USDA 109 млн т.

Нещодавні опади в Аргентині дозволили аналітикам збільшити оцінки виробництва сої та кукурудзи. Проте прогнозована на наступний тиждень суха та спекотна погода може знизити врожайність вказаних культур, оскільки періодична зміна рясних опадів тривалими періодами посухи негативно впливає на посіви. Дощі в Аргентині можуть пройти лише через 10-14 днів, а до того часу посушлива погода сприятиме спекулятивному зростанню цін на сою та кукурудзу.

У Південному та Центральному округах Росії очікуються рясні опади у вигляді дощу та снігу, які збільшать запаси вологи на посівах озимини. Температури -2…+5 градусів сприятимуть проведенню підживлення рослин.

В Україні вихідними пройдуть снігопади, а з понеділка повітря прогріється до -1…+6, а на півдні до +6…+8 градусів, що дозволить розпочати сівбу ярого ячменя.

Нагадаємо, що в Україні ціни на соняшник знову оновили рекорд.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: