НОВИНИ

Озвучено досі невідому шкоду від малинового варення

22.08.2022 19:23
gustoe-malinovoe-varene-s-tselyimi-yagodami-01-230337-hLucUaLH-1024x682

Лікар-дієтолог Маргарита Корольова розповіла, що малинове варення несе не тільки користь при застуді, а й шкоду, передає  «Країна здоров’я», пише agronews.ua.

Шкідливість полягає в занадто великій кількості цукру, який необхідний для приготування варення. Тому малинове варення – високовуглеводний продукт, який протипоказаний людям із діабетом другого типу, ожирінням чи порушенням вуглеводного обміну.

У зв’язку з цим лікар порекомендувала їсти малину або свіжу, або заморожену у вигляді самостійного продукту.

«Людина може відчути поліпшення самопочуття на тлі ГРВІ, але при цьому малинове варення здатне погіршити стан мікробіома кишечника, де почнуть проявляти переважно кандидозні фактори. Тобто збільшиться кількість бактерій у вигляді грибів, які дуже люблять солодке. Збільшиться патогенна флора, що буде не на користь здоров’ю та імунітету», – розповіла Маргарита Корольова.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: