АНАЛІТИКА

Озвучено ціни на вишню в Україні

25.06.2021 08:35
bf63eaa6

В Україні на поточному тижні стартувало збирання вишні. Поки до продажу пропонуються незначні партії даної ягоди. При цьому експерти відзначають, що, незважаючи на те, що сезон продажів вишні в цьому році почався на тиждень пізніше, ніж зазвичай, ціни на дані ягоди вже почали знижуватися. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Перші невеликі партії вишні на початку тижня надійшли на ринок по 30-40 грн / кг ($ 1,10-1,47 / кг), але вже на сьогоднішній день відпускні ціни на дані ягоди знизилися до 25 грн / кг ($ 0,92 / кг). При цьому більш масово вийти на ринок виробники планують тільки з наступного тижня.

Зниження відпускних цін у сегменті вишні на самому початку поточного сезону, виробники пояснюють досить низьким попитом на дану ягоду. Варто зазначити, що на сьогоднішній день практично за такими ж цінами можна придбати і черешню, і суницю садову. Також не поспішають приступати до закупівель вишні і переробні підприємства, оскільки така ціна для них все одно є високою.

У той же час оператори ринку вважають, що середня ціна на вишню в цьому сезоні може бути нижче, ніж в минулому році, завдяки більш високому врожаю. Варто відзначити, що саме вишня з усіх кісточкових менш постраждала від несприятливих погодних умов. При цьому, багато виробників прогнозують зниження цін в даному сегменті вже з наступного тижня.

Нагадаємо, скільки Україна заробила на експорті ягід.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: