АНАЛІТИКА

Озвучено ціни на спаржу в Україні

25.05.2021 08:02
sparzha-vyrashhivanie-polza-svojstva-recepty-01

В Україні триває збирання спаржі. Вона з’явилась у більшості мереж супермаркетів. Пропонують пучки у 250-450 г. Коштують від 61,90 грн до 150 грн. Про це повідомляє GazetaUA, пише agronews.ua.

“Цього року сезон збирання спаржі затягнувся на два тижні через прохолодну першу половину весни. Масово в супермаркети вона пішла минулого тижня. Продукт новий і корисний для здоров’я. Ціни на спаржу знижуються доволі стрімко. Якщо два тижні тому вони трималися на високому рівні, зараз спаржа вже доступніша. Продукцію вподобали українські споживачі за смаковими якостями, тому її купують. Споживання спаржі зростатиме”, – розповів Gazeta.uа Олександр Хорєв, керівник проєкту “АПК-інформ: овочі й фрукти”.

Упродовж цього тижня триватиме масове збирання врожаю.

“Спаржу не можна зберігати як яблука чи картоплю впродовж усього сезону й продавати за стандартними цінами. Зараз сезон збирання, ціни падають. Улітку вона коштуватиме значно дорожче. Усі регіони України придатні для вирощування спаржі. Зараз великі й сталі виробництва можна на пальцях однієї руки перелічити. Але вони працюють п’ять і понад років на ринку України”, – каже Хорєв.

За словами експерта, 500-грамовий пучок спаржі в Україні має коштувати менш як 99 грн у роздріб.

“Візьмемо Німеччину. Вона є індикатором для цієї культури. У місцевих супермаркетах спаржа цілий рік коштує п’ять доларів. Продукцію в магазини постачають кооперативи, везуть її з різних країн. Тому одна ціна може триматися впродовж усього року. В Україні все кардинально інакше. Перші партії спаржі продають за 500-600 гривень кілограм. А потім, коли масове збирання врожаю, ціни опускаються до 50 гривень. Тому прогнозувати вартість важко”, – підсумував Олександр Хорєв.

Нагадаємо, що в Україні різко скоротилося виробництво молока.


Перегляди: 16
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: